středa 10. července 2013

Den 5. - Trénink

Dnešek jsme začali jako každý jiný, snídaní podle výběru. Jelikož se však již blíží poslední den a my musíme mít připravený nějaký výtvor, který můžeme ukázat ostatním, tak se zrušil ranní program a místo něj jsme měli práci s počítačem až do obědu, přerušenou pouze krátkou pauzou na svačinu.

K obědu bylo kuře s bramborami. Určitě nejsem jediný, který hlad vůbec neměl. Aktivitu jsme si vynahradili po obědě, kdy jsme podstoupili trénink, takový, jaký mají superhrdinové. Je to důležité pro náš plán na poražení superpadouchů, který je samozřejmě tajný. Trénink zahrnoval úkoly jako je na například trénink navigace - v tomto ohledu náš tým bohužel stále není dokonalý, ale již jsme se zlepšili po dvou dnech! Neskončili jsme poslední, nýbrž o příčku lépe. Všechny ostatní aktivitu vyžadovaly dobrou paměť, v čemž očividně vynikáme! Při hraní "tiché pošty" jsme se dostali na místo první! Ve hře jsme byli rozděleni na dvě skupiny, přičemž v každé se měl jeden člověk naučit básničku a tu poté naučit dalšího člověka a tak dále, až ji poslední napsal na papír, na kterém se spočítaly rozdíly oproti originálu. Starší, Bára, já a Honza, dostali básničku těžší a zvládli jsme ji se třemi chybami. Mladší - Kačka, Tom, Jirka a Milan - dostali lehčí a zvládli ji absolutně bez chyby, a to vůbec není snadná věc. Další úkol - přejít neviditelné bludiště. Zde však hrála velkou roli náhoda a jediný způsob, jak najít správnou cestu byl pokus/omyl, a tak jsme skončili třetí. Poslední úloha byla napsat jméno, tým a hrdinu co nejvíce lidí na táboře. Já si tím uvědomil, jak málo si toho pamatuji, ale náš úžasný tým vyšvihl náš průměr tak, že jsme zvítězili.

Měli jsme moc chutnou svačinu, tou byly buchty s tvarohem. Zmizely rychleji než peníze mizí z kapsy. Hned jak jsme se posilnili, vyrazili jsme na výlet, kolem rybníku, po cestě, po louce, až k lesu. Zde nás nejdříve David vyhnal ke zatravněnému kopečku, pod záminkou že tam je skrytá zpráva. Samozřejmě jsme ji zbytečně pět minut hledali, aby vedoucí měli čas připravit lístečky pro poslední hru dne. V lesíku určili deset míst, kde byly položeny barevné lístečky s různou hodnotou - od 1 do 29. Pravidla hry byla jednoduchá: každý může mít jen jeden lísteček jedné barvy (z jednoho místa) a účelem je získat nejvyšší hodnotu. Každý člověk dostal body do osobního hodnocení podle počtu lístečku (maximálně 3 za více než 175 bodů). Po úspěšném dni jsme se všichni vrátili na večeři - milánské špagety. Snad každý dostal víc než chtěl, ale i tak mnozí snědli celou porci, aby dostali bod za jedlíka.

Vojta