neděle 7. července 2013

Den 2. - Získávání artefaktů



Dnešní den jsme začali snídaní - bufet. Při ní jsme se dozvěděli příběh o tom, že když sestavíme speciální stroj, tak se do naší dimenze budou moci vrátit superhrdinové, ale jen na krátkou dobu. K sestavení stroje je třeba artefaktů. Tyhle artefakty jsme po zbytek den získávali.

 Po snídani byl tradiční program - programování na počítačích nebo "Stop motion - animace pomocí lega". Když jsme dokončili programování, tak jsme šli ven, kde jsme sprejovali trička. Žlutá barva, jak jsme brzo zjistili, ale  není na našich tričkách moc vidět. Ale obtáhneme to fixou, takže to vidět určitě bude.

Všichni jsme nadšeně uvítali oběd - svíčkovou s knedlíkem. Po obědě jsme si dali ještě malé osvěžení - meloun. Pak následovala hra, při které jsme se museli rozdělit do dvojic a z každého týmu byl vybrán jeden navigátor, u nás to byl Honza. Všechny dvojice musely mít zavázané oči, jediný, kdo viděl byl navigátor (a vedoucí). Navigátor navigoval všechny dvojice k obálkám, ve kterých byla písmenka. Z písmenek jsme po skončení hry sestavili místo, kde máme hledat první část přístroje. Tuhle hru jsme vůbec nezvládli, protože Honza měl moc slabý hlásek, takže ho skoro nebylo slyšet a po chvíli se navigování našeho týmu ujala Zuzka, které Honza diktoval pokyny. Po chvíli jsme (jako poslední) dorazili na místo, kde byla první část artefaktu. Byla zastrčená v mostě u rybníka. Poté jsme se vrátili do jídelny na svačinu - pudink. Po svačině jsme šli na stezku, kde na nás čekaly různé nástrahy. Házeli jsme kostkou a podle toho, jaké nám padlo číslo jsme si vybrali úkol. Naneštěstí nám ani jednou nepadla šestka, což znamenalo "Zkraťte si cestu domů" - cesta bez úkolu. Když jsme došli na konec posledního úseku stezky, dostali jsme šifru z příkazů v Baltíkovi. Tu jsme vyluštili jako druzí. Tím jsme získali další část přístroje. Nakonec jsme dostali hádanku, s pomocí které jsme zjistili místo, kde se měla nacházet další hádanka. Tak jsme postupovali z místa k místu, až jsme došli na konec, kde byla poslední část přístroje. Poté jsme otevřeli tři obálky - tři části přístroje. Jak jsme zjistili, stroj jsme měli sestavit tím, že poskládáme znak jednoho superhrdiny, jehož kousky byly ukryté v obálkách. Potom následovala večeře, kterou byly francouzské brambory, a nakonec setkání, při kterém jsme se i vyfotili - každý zvlášť, ale i po skupinách jako např. Avengers, X-Men nebo DC Comics proti Marvelu. Při setkání bylo i bodování týmů a umístili jsme se na prvním místě!!(spolu s týmem super-miški).

Za tým NE! Milan